Individualna terapija

Individualna terapija

Vsak človek se v življenju znajde v situaciji, ko je nezadovoljen in se sprašuje, kako naprej. Še posebej takrat, ko prepozna, da se vedno znova ujame v podobne vzorce odzivanj, situacij… V takšnem primeru je smiselno poiskati terapevtsko pomoč. Individualna psihoterapija je lahko dobrodošla rešitev za vas.

Individualna psihoterapija je namenjena posameznikom, ki želijo ponovno najti stik s seboj, izboljšati samopodobo in povečati samozavest (premagati notranji nemir, napetost, občutke žalosti, obupa, razdražljivosti, občutke manjvrednosti) in spoznati prave vzroke svojih težav, da bi živeli kakovostnejše v odnosih in tudi uresničili osebne cilje (zaključili študij, zaživeli samostojno življenje, ponovno stopili v zvezo, …)

S pomočjo varnega odnosa s terapevtko se podate v proces vedno večjega samozavedanja in spoznavanja sebe takšnega, kot ste tukaj in zdaj. Postopoma, ko povežete svoje dele v celoto, lahko uzrete svoj pravi, pristni jaz in postanete integrirana osebnost, ki je sposobna prevzemati odgovornost za svoja dejanja. Povezanost s svojim pravim jazom omogoča tudi harmonično komunikacijo z drugimi ljudmi. Integrirana oseba je namreč kreativna in optimistična ter samozavestno vstopa v vsakdanje situacije in interakcije z drugimi ljudmi. Sposobna je videti širšo sliko in zato prepoznati svoje prave možnosti in izbire odločitev.

Če se želite tudi vi podati na vznemirljivo potovanje na poti k sebi, vas vabim, da stopite v stik z mano.

indvividualna terapija

Therapist cheering up his extremely depressed patient in modern room

 

How to have closer friendships (and Why You Need Them)