Partnerska terapija

Kljub ljubezni, ki jo čutita drug do drugega, se lahko vi in vaš partner hitro ujameta v nezdrave komunikacijske in vedenjske vzorce do tiste točke, ko se zdi, da imata iste prepire vedno znova in znova. Lahko pa se izogibata težkim pogovorom, ker se bojita začeti prepir. Oba vzorca povečujeta napetosti in konflikte v vašem razmerju. 

Terapevti ugotavljamo, da se večina parov trudi rešiti svoje težave brez varne povezanosti. Vendar to najpogosteje vodi do negativnega “protestnega plesa”. Ko gredo stvari narobe,  se pogovori navadno končajo z jezo, negotovostjo, oddaljenostjo in umikom. Vsi pari se prepirajo zaradi stvari, za katere se zdi, da je pričkanje nepotrebno ali pa zaradi denarja, spolnosti in otrok. Toda pri vsem tem gre za nekaj več. Terapija za pare vama bo pomagala to razumeti.

Terapevti gledamo na partnerski odnos kot ples, v katerem se partnerja skupaj premikata, se približujeta in oddaljujeta ter odzivata drug na drugega, njuni občutki pa določajo način interakcije med njima. Ob pravi glasbi  lahko partnerja plešeta navdušeno, strastno. Ob slabi glasbi pa ples med njima postane dolgočasen, neroden in zgodi se lahko, da celo nehata plesati ali da se med plesom pohodita. Med terapijo se partnerja naučita, kako zaplesati in ustvariti pravo glasbo za njun ples.  

Investicija v odnos se vama tisočkratno povrne!

Ali je lahko terapija za pare prava rešitev za naju?

Ne glede na trenutno stanje v vašem odnosu vama terapija lahko pomaga prekiniti stare, negativne vzorce. To omogoči, da se lahko premakneta iz boleče nepovezanosti v nov način razumevanja sebe in drugega – spremeni se pogled na partnerja na način, da ga začnete  doživljati kot osebo, ki vam lahko nudi zavetje in varno bazo, iz katere se lahko soočate s svetom.Terapevtka sem prvenstveno usposobljena, da v terapevtskem prostoru nudim varnost. Namreč, šele ko se lahko počutite varno ob svojem partnerju in se mu lahko čustveno odprete, se negativen cikel preobrazi in se lahko med vama pojavi nova čustvena povezava. Začutili boste lahko rast intimnosti in zaupanja med vama, začeli boste lahko s partnerjem deliti svoje najgloblje potrebe in občutili ljubezen.

Kako varni in povezani se trenutno počutite v odnosu?

V pomoč pri iskanju odgovorov vam ponujam vprašalnik za ugotavljanje povezanosti med vami in partnerjem.

 • Ali vam je partner čustveno dostopen, dosegljiv?
 • Lahko partnerjevo pozornost dobite zlahka?
 • Se v odnosu počutite osamljeni, morda odveč?
 • Ali lahko s partnerjem delite svoje najglobje občutke?
 • Kadar potrebujete povezanost, tolažbo in pomiritev-vam je partner na voljo?
 • Ali vaš partner prepozna signale, da ga potrebujete, da si želite njegove bližine?
 • Ali lahko v trenutkih preplašenosti in negotovosti računate na podporo partnerja in se lahko tudi zanesete nanj?
 • Ali lahko tudi v primeru, da se pričkata, čutite, kako ste zanj(o) pomembni in veste, da bosta našla način, da se bosta ponovno povezala?
 • Ali v primeru, ko si želite potrditve svoje pomebnosti za partnerja potreditev od njega (nje) lahko tudi dobite?
 • Ali se udobno počutite v bližini partnerja in mu lahko zaupate?
 • Ali lahko partnerju vse zaupate?
 • Ali ste lahko gotovi, da je partnerju mar glede vaših občutkov-strahu, prizadetosti, veselja,…?
 • Ali se lahko počutite ob partnerju dovolj varno, da lahko čustveno tvegate in ste ob njem ranljivi?

Pri svojem delu uporabljam psihoterapevtski pristop na čustva osredotočene terapije.

Cena

100 €
(trajanje: 60 min)